top of page

Blog

Családállítás képzés

Dr. Pusztai Ildikó vagyok és több mint 15 éve foglalkozom család-/rendszerállítással, az Integrál Akadémia oktatója vagyok. A családállítás európai központjaiban szereztem meg képesítéseimet (Hellinger nevével fémjelzett Eurasys képzés, németországi DGfS tanrend) Évente 3-4 alkalommal indítok családállítás képzést.

A családállítás képzés szerkezete

A családállítás tanfolyam egy éves időtartama 120 órát foglal magában, melynek több, mint 70%- a gyakorlati képzés. A családállítás képzés végén tanfolyamot elvégzőknek saját élményű család-/rendszerállítói gyakorlatuk lesz.

Az első, harmadik és negyedik (egyenként 3 hónapos) modul: A havi 10 órán belül alkalmanként 3 óra elméletet és 7 óra gyakorlatot tartalmaz. Az elméleti részhez személyes vagy online jelenlét szükséges. A gyakorlat tanulócsoportos saját élmény, vagy a saját csoportjaimon segítő jelenlét formájában teljesíthető.

A második modul: 3 x 10 óra vagy 6 x 5 óra "családállítás napközi" (elméleti és gyakorlati képzés), ami teljes időtartama alatt személyes jelenlétet igényel.

A családállítás képzés 12 hónapja alatt valódi csoportélménnyel gazdagodnak a résztvevők.

​Az alapképzésre (annak, aki ezt igényli) további képzés épül, ami csoportban alkalmazható állítói ismereteket ad.

Kinek érdemes családállítás képzésre jelentkeznie?

A családállítás tanfolyamot bárki elvégezheti, leginkább azoknak ajánlott, akik szakmájukból kifolyólag emberekkel foglalkoznak például családterapeutaként, pszichológusként, életvezetési tanácsadóként, egyéb emberekkel foglalkozó segítő szakmában tevékenykednek, vagy csupán felelősnek érzik magukat pl. kollégáik, családjuk fejlődéséért.

Mielőtt a családállítás tanfolyamra jelentkeznünk, fontos tudni:

Fontos szem előtt tartanunk, hogy a családállítás nem univerzális megoldás, vagyis nem mindenre és nem mindenkinek jó! Gyakran előfordul, hogy nem a családi nehéz sors átvétele a kliens problémájának okozója. Ilyenkor leginkább az egyéni terápia (pl. pszichoterápia) az elsődleges út, és a családállítás csupán a gyógyulás egyik kiegészítő módszere.

A Hellinger féle családállítás eredményességének szempontjából azonban mindig nagyon lényeges a terapeuta személye, az, hogy milyen gyakorlattal bír és hogyan kezeli a hirtelen előtörő – akár szélsőséges érzelmeket, feszültséget. Adott esetben pedig azt is ki kell tudnia mondani, ha valamire ez a módszer nem alkalmas.

A családállítás képzés díja


A családállítás tanfolyam ára: 33.300 Ft/hónap


A képzés ára magában foglalja az elméleti és gyakorlati órákat, a saját részre történő állításokat, valamint a csoportjaimon történő ingyenes segítői/képviselői tapasztalatszerzést és a vizsgát is.

Fizetési mód: előre átutalva vagy készpénzben kifizetve

​10% kedvezmény 3 hónap előre történő fizetése esetén

​​Akinek nincs pszichológiai előképzettsége, azt különórákon, külön díj ellenében felzárkóztatom.

Tags:

Comments


Featured Posts
Archive
Follow Me
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon
bottom of page